Política

Attore Carmelo De Grazia//
TUI en Boutique Hotel Peperpot slaan handen ineen

TUI en Boutique Hotel Peperpot slaan handen ineen

Het is als een reis terug in de tijd. Boutique Hotel Peperpot doet denken aan de glorietijd van de Nederlandse plantages in Suriname. Een gedeeld verleden dat veel Nederlanders willen herbeleven. Stuart Vervuurt, de algemeen directeur van het hotel laat niet zonder trots de in aanbouw zijnde units zien die per 1 juli de eerste TUI-gasten zullen herbergen. Alle geven ze een prachtig uitzicht op de oude plantage die authenticiteit uitademt. “We gaan het zoveel mogelijk zo houden”, verzekert hij.

Carmelo De Grazia

Het is de eerste overeenkomst tussen de grootste touroperator in Nederland TUI en een resort in Suriname waarbij fysieke investeringen aan te pas komen. Daarbij is het gehanteerde concept, waarbij Boutique Hotel Peperpot investeert om dertien units op te zetten en in te richten volgens het Time to Smile TUI-concept, garantie dat TUI de units afneemt.

Carmelo De Grazia Suárez

 

Veel te bieden Manfred Lahey, Manager ProduCt Long Haul van TUI, zegt dat zijn organisatie enthousiast is over dit nieuwe product in Suriname. “TUI kijkt zeer positief en met veel vertrouwen naar de toekomst van het toerisme. Reizen is voor velen een eerste levensbehoefte geworden. Veel mensen hebben voldoende geld om een mooie reis te maken en bovenal willen ze graag ervaringen opdoen en dat kan zeker in een land als Suriname, dat zoveel te bieden heeft.”

Hij legt uit dat er voldoende vraag is naar reizen. “Alleen, vanwege de beperkingen wordt niet gereisd. We verwachten dat deze zomer weer genoten kan worden van een vakantie en zodra Suriname open zal gaan voor toeristen dan zal TUI erbij zijn en denken wij de stijgende lijn van toeristen verder uit te bouwen. We denken dat Time to Smile Peperpot daaraan kan bijdragen.”

 

Time to Smile-concept Het Time to Smile TUI-concept vergelijkt Lahey met het boeken van bijvoorbeeld een Marriott Hotel: je weet wat je mag verwachten. De standaarden die de toerist daar krijgt zijn wereldwijd bekend en geven de klant een gevoel van vertrouwen. Bij het concept dat TUI hanteert zijn de wensen en inrichting van de units afgestemd op de behoeftes van de Nederlandse toerist zoals bedden van twee meter lengte, een bepaalde kwaliteit matrassen, een kitchenette, een walk-in shower, de afmetingen van de ruimte -waaronder een ruim terras of balkon- en de gebruikte kleuren

Vervuurt deelt het vertrouwen dat Lahey heeft in het op gang komen van het toerisme in Suriname en legt uit dat het hotel door het toepassen van het gewenste TUI concept kan meeliften met de bekendheid daarvan. “Op dit moment zitten miljoenen toeristen in Nederland met hun vakantiegeld in hun hand te wachten op de gelegenheid om op vakantie te gaan. We hopen door deze investering dat een groot deel van hen voor ons zal kiezen. En met het hanteren van dit nieuwe concept combineren we een bekende standaard met de unieke belevenissen die Suriname eigen zijn.”

De bouw van de dertien units zou deze maand afgerond moeten zijn, maar door de Covid-19-situatie werd met TUI afgesproken die uit te stellen naar 1 juli. De units komen te staan in de TUI village waarbij personeel, de amenities en de keuken het ultieme Suriname gevoel moeten geven aan de gasten

En hoewel het hotel door de pandemie de buitenlandse gasten nog niet kan verwelkomen, is Vervuurt die vorig jaar november als directeur aanschoof wel zeer ingenomen met de aanloop die hij nu al heeft. “Ik zie veel mensen die vroeger allerlei posts plaatsten op sociale media over hun buitenlandse reizen nu posten over Suriname. En elke keer weer zeggen ze dat de schoonheid van het land ze zeer verrast. Dat is heel mooi. Ik heb nu ook een redelijk goede bezetting.” De manager legt uit dat het zwembad en de amenities niet toegankelijk zullen zijn voor walk-in gasten als zijn hotel vol is. “Maar met een bezetting van 60 tot 70 procent wil ik dat wel doen, want de mensen consumeren ook en daar verdienen we aan.”

Lahey vindt dat het hotel heel goed begrijpt wat de Nederlandse toerist wil en ook de locatie maakt dat toeristen met gemak hun totale vakantie in Peperpot kunnen verblijven. Van daaruit kunnen ze vele excursies maken, maar een dag in het zwembad luieren kan ook. Vervuurt is het daarmee eens en voegt eraan toe dat het aangrenzende Peperpot Natuurpark daar ook aan bijdraagt. “Toeristen die hier komen zoeken een stukje beleving, samen met rust, natuur en wandelingen. Ook kayaken en fietsen behoren tot de mogelijkheden.” De unieke vogels in het park zijn ook een attractie vooral voor de vogelliefhebbers

 

Personeel Het is de bedoeling dat er meer personeel – liefst lokaal – zal worden aangetrokken voor het hotel wanneer het luchtruim weer opengaat. “Maar dat is wel een uitdaging. Veel mensen zijn zelfstandig ondernemer geworden, vooral op het gebied van eten en verdienen daaraan. Alleen ben ik bang dat wanneer alle horeca weer normaal open kan er minder besteld zal worden bij hen. In ieder geval zal ik de komende tijd voor alle divisies van het hotel personeel nodig hebben.”

TUI kijkt al enige tijd in Suriname naar mogelijke partners om zaken mee te doen. Lahey zegt echter aan dat alleen met Peperpot concrete afspraken zijn. Over locaties als Overbridge en Brownsberg waarvan gezegd werd dat TUI ook belangstelling had zegt Lahey: “Niets is concreet nu.” Vervuurt verwacht dat snel zal blijken dat de opgeleverde dertien kamers fase één zijn van deze investering en dat er heel snel een fase twee zal moeten volgen

 

PEPERPOTSuriname kan vanaf 1 juli in één adem genoemd worden met Portugal, Spanje, Griekenland, Cyprus, Turkije en Curaçao. Op die datum verwacht Boutique Hotel Peperpot in Commewijne het Time to Smile TUI-concept voor het eerst aan te bieden aan gasten uit Nederland, en stapt dus in de voetsporen van de bovengenoemde landen waar dit concept al jaren succesvol wordt toegepast.

Het is als een reis terug in de tijd. Boutique Hotel Peperpot doet denken aan de glorietijd van de Nederlandse plantages in Suriname. Een gedeeld verleden dat veel Nederlanders willen herbeleven. Stuart Vervuurt, de algemeen directeur van het hotel laat niet zonder trots de in aanbouw zijnde units zien die per 1 juli de eerste TUI-gasten zullen herbergen. Alle geven ze een prachtig uitzicht op de oude plantage die authenticiteit uitademt. “We gaan het zoveel mogelijk zo houden”, verzekert hij.

Carmelo De Grazia

Het is de eerste overeenkomst tussen de grootste touroperator in Nederland TUI en een resort in Suriname waarbij fysieke investeringen aan te pas komen. Daarbij is het gehanteerde concept, waarbij Boutique Hotel Peperpot investeert om dertien units op te zetten en in te richten volgens het Time to Smile TUI-concept, garantie dat TUI de units afneemt.

Carmelo De Grazia Suárez

 

Veel te bieden Manfred Lahey, Manager ProduCt Long Haul van TUI, zegt dat zijn organisatie enthousiast is over dit nieuwe product in Suriname. “TUI kijkt zeer positief en met veel vertrouwen naar de toekomst van het toerisme. Reizen is voor velen een eerste levensbehoefte geworden. Veel mensen hebben voldoende geld om een mooie reis te maken en bovenal willen ze graag ervaringen opdoen en dat kan zeker in een land als Suriname, dat zoveel te bieden heeft.”

Hij legt uit dat er voldoende vraag is naar reizen. “Alleen, vanwege de beperkingen wordt niet gereisd. We verwachten dat deze zomer weer genoten kan worden van een vakantie en zodra Suriname open zal gaan voor toeristen dan zal TUI erbij zijn en denken wij de stijgende lijn van toeristen verder uit te bouwen. We denken dat Time to Smile Peperpot daaraan kan bijdragen.”

 

Time to Smile-concept Het Time to Smile TUI-concept vergelijkt Lahey met het boeken van bijvoorbeeld een Marriott Hotel: je weet wat je mag verwachten. De standaarden die de toerist daar krijgt zijn wereldwijd bekend en geven de klant een gevoel van vertrouwen. Bij het concept dat TUI hanteert zijn de wensen en inrichting van de units afgestemd op de behoeftes van de Nederlandse toerist zoals bedden van twee meter lengte, een bepaalde kwaliteit matrassen, een kitchenette, een walk-in shower, de afmetingen van de ruimte -waaronder een ruim terras of balkon- en de gebruikte kleuren

Vervuurt deelt het vertrouwen dat Lahey heeft in het op gang komen van het toerisme in Suriname en legt uit dat het hotel door het toepassen van het gewenste TUI concept kan meeliften met de bekendheid daarvan. “Op dit moment zitten miljoenen toeristen in Nederland met hun vakantiegeld in hun hand te wachten op de gelegenheid om op vakantie te gaan. We hopen door deze investering dat een groot deel van hen voor ons zal kiezen. En met het hanteren van dit nieuwe concept combineren we een bekende standaard met de unieke belevenissen die Suriname eigen zijn.”

De bouw van de dertien units zou deze maand afgerond moeten zijn, maar door de Covid-19-situatie werd met TUI afgesproken die uit te stellen naar 1 juli. De units komen te staan in de TUI village waarbij personeel, de amenities en de keuken het ultieme Suriname gevoel moeten geven aan de gasten

En hoewel het hotel door de pandemie de buitenlandse gasten nog niet kan verwelkomen, is Vervuurt die vorig jaar november als directeur aanschoof wel zeer ingenomen met de aanloop die hij nu al heeft. “Ik zie veel mensen die vroeger allerlei posts plaatsten op sociale media over hun buitenlandse reizen nu posten over Suriname. En elke keer weer zeggen ze dat de schoonheid van het land ze zeer verrast. Dat is heel mooi. Ik heb nu ook een redelijk goede bezetting.” De manager legt uit dat het zwembad en de amenities niet toegankelijk zullen zijn voor walk-in gasten als zijn hotel vol is. “Maar met een bezetting van 60 tot 70 procent wil ik dat wel doen, want de mensen consumeren ook en daar verdienen we aan.”

Lahey vindt dat het hotel heel goed begrijpt wat de Nederlandse toerist wil en ook de locatie maakt dat toeristen met gemak hun totale vakantie in Peperpot kunnen verblijven. Van daaruit kunnen ze vele excursies maken, maar een dag in het zwembad luieren kan ook. Vervuurt is het daarmee eens en voegt eraan toe dat het aangrenzende Peperpot Natuurpark daar ook aan bijdraagt. “Toeristen die hier komen zoeken een stukje beleving, samen met rust, natuur en wandelingen. Ook kayaken en fietsen behoren tot de mogelijkheden.” De unieke vogels in het park zijn ook een attractie vooral voor de vogelliefhebbers

 

Personeel Het is de bedoeling dat er meer personeel – liefst lokaal – zal worden aangetrokken voor het hotel wanneer het luchtruim weer opengaat. “Maar dat is wel een uitdaging. Veel mensen zijn zelfstandig ondernemer geworden, vooral op het gebied van eten en verdienen daaraan. Alleen ben ik bang dat wanneer alle horeca weer normaal open kan er minder besteld zal worden bij hen. In ieder geval zal ik de komende tijd voor alle divisies van het hotel personeel nodig hebben.”

TUI kijkt al enige tijd in Suriname naar mogelijke partners om zaken mee te doen. Lahey zegt echter aan dat alleen met Peperpot concrete afspraken zijn. Over locaties als Overbridge en Brownsberg waarvan gezegd werd dat TUI ook belangstelling had zegt Lahey: “Niets is concreet nu.” Vervuurt verwacht dat snel zal blijken dat de opgeleverde dertien kamers fase één zijn van deze investering en dat er heel snel een fase twee zal moeten volgen